ЗА ЦРНА ГОРА

Добре дојдовте во земјата каде што природата и човекот живеат во идеален соживот. Земја во која ќе се вљувите на прв поглед поради тоа што ретко кој останал равнодушен на нејзината убавина, автентичност, дивина, а во исто време и топлина и бескрајна ширина. Пред средба во живо, раскажувајќи ве водиме низ најубавите предели на Црна Гора.

НАША ПРЕПОРАКА

Кое е тоа место кое нас секогаш не чека со раширени раце? Природа! Таму каде што сме слободни и полни со живот! Нејзината прегратка лечи и ни ја враќа силата која ни е многу потребна. Враќање кон природата представува враќање кон себеси, кон своите корени, кон едноставниот начин на живот, кон заборавените вкусови и мириси. Отријте ја земјата каде што на секој чекор ќе се чувствувате како дел од природата. Истражете ги стрмите планини, бистрите езера и осончаните плажи! Откријте ја дивата убавина на Црна Гора!

ЗАЕДОН СО ПРИРОДАТА

Кога природата те соочи со сета свој сила, разбираме колку сме малечки, без обзир на богатство, успех и моќ која ја имаме. Кога природата се налути разбираме колку заправо ни е вредна. Природата може да ни биде и пријател доколку ја почитуваме, сакаме и чуваме. Нејзината сила е голема и кога треба да не заштити, утеши и излечи. Поради тоа останете насамо со нејзе и набљудувајте како е се во природата на свое место. Прошетајте низ прашума, крстарите низ тепих од лопени, сплаварете по речните брзаци, качете се на највисокате планински врвови, истражете пештери и не заборавете да си замислите желба во Езерото на среќата!

КУЈНА

Секој дел од Црна Гора има своја единствена гастрономија. Поради тоа на југ ќе бидете послужени со бокељски бродет, которска кремпита, највкусните маслини. Ако тргнете према Цетиње ве чека Његушки пршут и сирење во масло од Ловќен. На планина качамак натопен со млечни масти (смочани качамак) и цицвара... На секој чекор чаша добро вино, сок од тек набрано домашно овошје или ракија!

КУЛТУРА

Црна Гора е земја на разликитекои идеално се слагаат. Дека во Црна Гора живеат луѓе од различна вероисповести култура ќе ви биде јасно кога само во еден град ќе видете православниманастири, католички катедрали, минарети... Склад и припаѓање секарактеристични за овој простор. Манастир Острог во Даниловград, Катедрала на Св.Трипун во Котор, џамијата на Хусеин Паша во Пљевља и бројни други кои сведочатдека соживотот е можен.

Оваа страница користи „Kолачиња“ за да обезбеди подобро корисничко искуство. Ако сакате да ги блокирате "Колачињата", поставете го прелистувачот.