MALI I ZI

Mirë se vini në një vend ku natyra dhe njeriu bashkëjetojnë në mënyrë ideale.

Vendi me të cilin do të dashuroheni në shikim të parë, sepse pak njerëz kanë mbetur indiferentë ndaj bukurisë së tij, origjinalitetit, egërsisë dhe njëkohësisht ngrohtësisë dhe gjerësisë së pafundme.

Para takimit me të, ju çojmë nëpër pjesët më të bukura të Malit të Zi.

REKOMANDIMET

Cili është ky vend që gjithmonë na mirëpret me krahë të hapur? Natyra! Aty ku jemi të lirë dhe plot jetë! Përqafimi i saj shëron dhe rikthen forcën që na duhet. Një kthim në natyrë është një kthim në vetvete, rrënjëve tona, mënyrës së thjeshtë të jetës, shijeve dhe aromave të harruara. Zbuloni vendin ku do të ndiheni pjesë e natyrës në çdo hap! Eksploroni male vertikale, liqene të kthjellëta, plazhe me diell! Zbuloni bukurinë e egër të Malit të Zi!

NË SHOGËRI TË NATYRËS

Kur natyra na ballafaqon me forcën e saj, ne e kuptojmë se sa të vegjël jemi, pavarësisht pasurisë, suksesit dhe fuqisë që kemi. Kur natyra «zemërohet», kuptojmë se sa e vlefshme është në të vërtetë për ne. Natyra mund të jetë miku ynë, nëse e respektojmë, e duam dhe e mbrojmë. Fuqia e saj është e madhe edhe kur ajo duhet të na mbrojë, ngushëllojë dhe shërojë. Prandaj, qëndroni vetëm me të dhe vëzhgoni se si çdo gjë në natyrë është në vendin e vet. Shëtisni nëpër pyllin e virgjër, lundroni nëpër tapetin e zambakëve të ujit, kaloni me trap në rrjedhat e shpejta të lumenjve, ngjitni majat malore më të larta, eksploroni shpellat dhe mos harroni të imagjinoni një dëshirë në Liqenin e lumturisë!

KUZHINA

Secila pjesë e Malit të Zi ka gastronominë e vet që është unike. Kjo është arsyeja pse në jug do t'ju shërbehet brodet Bokeli, pite krem në Kotor me ullinjtë më të shijshëm. Nëse shkoni në Cetinë, proshutë nga Njegushi dhe djathi nga Llovqenit ju presin. Në bjeshkë kaçamaku dhe djathi i zier... Në çdo hap një gotë verë e mirë, lëng frutash ose raki të zgjedhur vendi.

KULTURA

Mali i Zi është një vend ku kulturat pajtohen në mënyrë ideale. Do të jetë e qartë për ju që njerëz të feve dhe kulturave të ndryshme jetojnë në Mal të Zi kur shihni manastire ortodokse, katedrale katolike, minare në vetëm një qytet ... Harmonia dhe përkatësia janë karakteristikat e këtij rajoni. Manastiri i Ostrogut në Danilovgrad, Katedralja e Shën Trifonit në Kotor, Xhamia e Husein Pashës në Pljevle dhe shumë ndërtesa të tjera janë dëshmi se bashkëjetesa është e mundur.

Kjo faqe përdor "cookie" për të siguruar një përvojë më të mirë të përdoruesit. Nëse doni të bllokoni cookie-t, ju lutemi vendosni shfletuesin tuaj.