Kanionet

Natyra ishte padyshim dashamirëse kur krijoi rrugë lumore në Mal të Zi. Këtu do të shihni kanionin më të thellë evropian, por edhe një kanion që është një sfidë e vërtetë edhe për më të guximshmit. Mali i Zi është, pa dyshim, kombinimi më i bukur i gurit dhe ujit.

Tara

Me 156 km gjatësi dhe thellësi deri në 1300 m, Kanioni i Tarës njihet zyrtarisht si më i thelli dhe më i mprehti në Evropë dhe kanioni i dytë më i madh në botë. E quajnë Kolorado Evropiane, por edhe loti i Evropës. Ai që që nuk pi ujë nga Tara e pastër dhe bëri raftin në pragjet e saj të akullta, nuk e di se çfarë është aventura. Është zbukuruar nga ura e mrekullueshme në GjurgjeviqaTara nga ku mund të provoni një aventurë interesante - Linja Zip në një lartësi prej 150 m mbi grykën e thellë të kanionit.

Nevidio

Atraksion nga Durmitori që ngjall frikë, por ngjall edhe adrenalinë. Është kanioni i fundit i zbuluar në Evropë, i ngushtë, i thellë, mistik. Lumi Komarnica me forcë përshkoi shpatet e maleve dhe u dha erë në shpinë të gjithë aventurierëve që u nisën për të pushtuar këtë bukuri të egër. Kur ta pushtoni, bëni një pushim me një shëtitje pak më të lehtë nëpër pyjet e dendura të Parqeve të Natyrës Dragishnica dhe Komarnica.

Cemi

Kanioni i Cemit ndodhet midis malit të Bjeshkëve të Nemuna dhe luginës së Cemit, kështu që brigjet e tij janë një nga pikat më të preferuara të piknikëve për banorët e Podgoricës. Ky lumë krijon gjithashtu ujëvara ku më e famshme dhe në të njëjtën kohë më e bukura janë të ashtuquajturat Ujëvarat e Niagarës.

Shkurda

Besoni apo jo, Kotori ka gjithçka, përfshirë dhe kanionin Shkurda. Ndodhet sipër rrugicave të qytetit të vjetër, në një vend plotësisht të fshehur. Do të habiteni që vetëm gjysmë ore nga deti ka edhe 26 ujëvara që janë të larta deri në 40 metra!

Lumi i nxehtë

Edhe pse pritet që kanionet të jenë malore, një tjetër dhe mbase më mbresëlënësi ndodhet në bregdet - afër Barit. Kur ta pushtoni, do të hasni madje edhe liqene të shumta, gjë që e bën atë edhe më unik. Dhe duke kënduar... të çon në një vend të fshehur ...

Kjo faqe përdor "cookie" për të siguruar një përvojë më të mirë të përdoruesit. Nëse doni të bllokoni cookie-t, ju lutemi vendosni shfletuesin tuaj.