Katunet dhe pushimet rurale

A keni vënë re se njerëzit kanë nevojë për natyrën dhe për një mënyrë më të thjeshtë të jetës? Asgjë nuk i përshtatet më shumë shpirtit të njeriut se një shtëpi e zakonshme, prej druri në një mal. Mirë se vini në fshat, mirë se vini në katune!

Katunet

Vendbanime modeste, të krijuara në mënyrë që blegtorët të sigurojnë ushqim të mjaftueshëm për kopetë e tyre gjatë muajve të verës, në të gjitha malet malazeze. Ata pasqyrohen në liqene, si ai i Bukumirit, kundërshtojnë mënyrën moderne të jetës dhe na kujtojnë se sa larg, në vetëm disa breza, jemi larguar nga thelbi ynë. Të rrallë janë ata që ende dalin në katun dhe ruajnë traditën nga harresa e plotë. Kështu, ushqimi i bërë plotësisht në shtëpi dhe i pa përpunuar hahet në katun dhe asnjë vakt nuk mund të kalojë pa produkte të qumështit që nuk mund të krahasohen me asnjë të blerë në qytet. Nëse e gjeni veten në një nga katunet, do të dëgjoni shumë legjenda, anekdota dhe të mësoni gjënë më të rëndësishme - se koha e kaluar në natyrë është një ndjenjë e papërsëritshme. Është koha t’i rikthehemi asaj, apo jo?

Pushime në fshat

Shumica e fshatrave malazez i përkasin zonave të mbrojtura, qoftë në brendësi pas Adriatikut ose në veri të vendit. Natyra e harlisur, e pasur me ujë, me popullsi të paktë, i ka bërë ato oaza të vërteta jeshile. Të gjithë janë autentikë, të veçantë dhe të ndryshëm, dhe sigurohuni që të vizitoni Njegushin, Gornja Lastvën, Limlanin, Zagaraçin, Lubnicen, Japanin ... por edhe fshatrat etno turistikë në zonën e Pivës, përgjatë kanionit të Tarës dhe Komarnicës, në pyllin e virgjër të Biogradska gora, në Durmitor ... Fakti që ju do të dashuroheni në çdo pëllëmbë të fshatrave malazeze nuk është në dyshim. Zemrat tuaja do të fitohen gjithashtu nga mikpritësit që janë njësoj të lumtur për të pranuar çdo udhëtar si anëtar të familjes. Prandaj, përshëndetuni me të gjithë, sepse miqësitë e reja do t'ju çojnë në një njohje të re me Malin e Zi. Dhe, nëse jeni në gjendje, gjithmonë duhet të bëni punë në fshat, kështu që mund të ndihmoni mikpritësin të rregullojë kopshtin - kjo do të jetë një aventurë e vërtetë plot përvojë e përjetime.

Kjo faqe përdor "cookie" për të siguruar një përvojë më të mirë të përdoruesit. Nëse doni të bllokoni cookie-t, ju lutemi vendosni shfletuesin tuaj.